YWAM Ruurikkala

YWAM Ruurikkala

YWAM Ruurikkalan näky on olla ennen kaikkea paikka Jumalan läsnäololle ja koulutuskeskus Jumalan tuntemiseen ja tunnetuksi tekemiseen Suomessa, Israelissa ja kansoissa.

Näkynämme on olla terve yhteisö, jossa kasvetaan lähemmäksi Jumalaa olemalla läpinäkyviä, rehellisiä ja sitoutuneita kuuliaisuuteen ~ Keskus, jossa palvellaan iloisella ja antautuneella sydämellä, ahkeroiden ja toisille hyvää tehden. Olemme yhteisö, jossa Jumalan sana on ylin auktoriteetti, elämämme perusta ja kasvupohja.

Toimintaamme kuvastaa ajatus ‘kolmitahoisesta palvelutyön jakautumisesta’

 1. Rukous- ja ylistyskeskus
 2. Koulutus- ja lähetyskeskus
 3. One New Man / Yksi uusi ihminen (Ef.2:11-22)

Ruurikkala on Jumalan läsnäolon paikka, josta käsin tulemme inspiroitumaan, innovoimaan ja luomaan uutta. Näkymme on kouluttaa uskovia vaikuttamaan kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla omassa kutsussa ja potentiaalissa toimien. Haluamme varustaa ja juurruttaa uskovia Jumalan Sanaan, haastaa hengelliseen kasvuun ja kypsyyteen sekä elämään todeksi Jumalan valtakunnan periaatteita ja toimintamalleja oman perheen, työn ja yhteiskunnan keskellä. Israel on kutsumme ydintä, joka tulee esille moninaisuudessaan keskuksen elämässä.

Ruurikkalan neljä vuodenaikaa

Tapahtumat

Rakennetaan uutta!

YWAM Ruurikkala on mukana järjestämässä täysin uudenlaista, opetuslapseuttavaa ja yhteiskuntaan vaikuttavaa koulutusta. Tämä englanninkielinen ja kansainvälinen koulutus järjestetään yhteistuotantona useamman merkittävän toimijan kanssa. School of Inspiration, Innovation & Influence on 9kk:n mittainen kokonaisuus, jossa yhdistyy opetuslapseutuminen, Raamatun tunteminen, maailmantilanteen ymmärtäminen, johtajaksi ja sisäiseen yrittäjyyteen kasvaminen, sekä työharjoittelu/aktio. School of Inspiration, Innovation & Influence antaa hyväksytysti suoritettuna todistuksen YWAMin DTS:stä, mikä avaa ovet jatko-opintoihin University of the Nations -yliopistossa. Koulutuksen aikana voit suorittaa myös halutessasi lisämaksusta Yrittäjän ammattitutkinnon. Uutena koulutuslinjana bisneksen/yrittäjyyden rinnalla on kulttuuri, jonka alla valittavana on joko kuvataide, musiikki tai videotuotanto.

School of Inspiration, Innovation & Influence alkaa 16.8.2023. Haku kouluun on auki ja koulun sivuille pääset tästä. Tervetuloa mukaan!

Ruurikkala laajenee!

Vuonna 2009 Jumala puhui ensimmäisen kerran Ruurikkalasta, jossa toimii University of the Nations -yliopiston kampus. Samana vuonna alkoi prosessi, jonka tavoitteena oli hankkia Ruurikkalan ympäristössä olevat tonttimaat tulevia laajennustarpeita varten. Vuonna 2021, 12 vuotta myöhemmin, tuo näky ja uskon kuuliaisuus konkretisoitui toteutuneina maakauppoina! Ruurikkalan pinta-ala kasvoi alkuperäisestä 1,6 hehtaarista nykyiseen 6,9 hehtaariin!

Seuraavat askeleet

Paras osa kuuluu Jumalalle. Ensihedelmä kuuluu Jumalalle. Ruurikkala 2.0 etenee laajennuksissa niin, että ensimmäiseksi rakennettiin Majakka – Jumalan kohtaamisen talo, Ruurikkalan kauneimmalle paikalle Evijärven rannalle. Tämä upea rakennus valmistui vuonna 2021.

Majakka palvelee Ruurikkalaa Jumalan kohtaamisen tilana ja monipuolisesti mm. leirien ja tapahtumien järjestämiseen.

Vuonna 2021 Ruurikkalan kokonaisuuteen hankittiin myös naapurissa sijaitseva pienrivitalo, Lupaus, palvelemaan perhemajoituksen tarpeissa.

Ruurikkala 2.0 on kokonaisuus, johon kuuluu sekä taloudellisia hankintoja ja investointeja, että uudenlaisten koulutusten ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen rakentamista. Ota rohkeasti yhteyttä jos haluat kuulla lisää tai tukea Ruurikkalaa tavalla tai toisella! Kaikki tuki on tervetullutta!

Miten voit olla mukana?

YWAM Ruurikkalassa voit palvella mm. seuraavissa tehtävissä:

 • School of Inspiration, Innovation & Influence henkilökunta (koulutuslinjoina bisnes/yrittäjyys, kuvataide, musiikki ja videotuotanto)
 • ARVOKAS Ministry (lasten ja varhaisnuorten opetuslapseuskoulu, leirityö ja tavoittava työ)
 • Ylistys ja rukous (keskuksen ylistys, leirit ja seminaarit)
 • Art Ministry, taiteet (School of III taidelinja, taidetapahtumat ja -leirit)
 • Mediatyö (sosiaalinen media, nettisivut, mainonta ja markkinointi)
 • Member Care/henkilöstöhuolto
 • Kahvilatyö (kesäkahvila)
 • Keittiöhenkilökunta
 • Vieraanvaraisuus
 • Kiinteistö- ja autohuolto
 • Ulko- ja puutarhatyöt
 • Rakentaminen

.     

HENKILÖKUNTAAN HAKEMINEN

Rukoilemme Ruurikkalan henkilökuntaan ihmisiä, joilla on halu palvella Jumalaa ja laittaa omat lahjat käyttöön Jumalan suunnitelmien mukaisesti. Rukoilemme niitä, jotka ovat sitoutuneita ja motivoituneita, halukkaita kasvamaan suhteessaan Jeesukseen palvellakseen toisia.

Rukoilemme Johtajia, Näyn kantajia, Pioneereja, Inspiroituneita innovaattoreita, Palvelijoita, työntekijöitä, jotka palvelevat rakkaudella ja intohimolla omaa Luojaansa, sekä ihmisiä lähellä ja kaukana.

Voit hakea YWAM:n henkilökuntaan suoritettuasi DTS:n. Käytännön palvelutyössä voi kuitenkin palvella ilman DTS:n suorittamista Base support -nimikkeellä. Lyhytaikaisia palvelumahdollisuuksia on lukuisia, joista voit kysyä lisää meiltä.

p. 044 544 6054

ruurikkala@ywam.fi

Jumalan Valtakunnan rakentaminen vaatii myös taloudellisia resursseja, ja tällä alueella tarvitsemme sinun apuasi!

Pankkiyhteys
YWAM Ruurikkala Ry
Tili: FI38 5534 0520 1835 04 (Osuuspankki)
BIC: OKOYFIHH

Viitenumero / lahjoituksen käyttö:
100010 – Missä tarve on suurin
100230 – Rakennushankkeet
100340 – Koulutustoiminta
100450 – Paikallinen työ
100560 – Israel-työ

Rahankeräyslupa
Luvan saaja: YWAM Ruurikkala Ry
Rahankeräysluvan tunnus: RA/2020/1652
Luvan myöntäjä: Poliisihallitus, Arpajaishallinto
Toimeenpanoaika ja -alue: Lupa on voimassa alkaen 1.1.2021 koko maa poislukien Ahvenanmaa.

Kohti tulevaisuutta

Yli vuosikymmenen ajan YWAM Ruurikkala on tunnettu ympäri Suomea kristillisenä koulutuskeskuksena, jossa on vaalittu Jumalan Sanaa, Herran pelkoa, Pyhän Hengen läsnäoloa, sekä annettu vahvaa opetusta erilaisten seminaarien, leirien ja Opetuslapseuskoulujen kautta.

Vuosien saatossa tuhannet nuoret, nuoret aikuiset, sekä perheet ovat osallistuneet Ruurikkalan tapahtumiin. Opetuslapseuskouluihin ja muihin pidempiaikaisiin kursseihin on osallistunut lähes 300 opiskelijaa Suomesta ja eri puolilta maailmaa. Lyhytaikaiseen lähetystyöhön on koulutettu ja lähetetty yli 200 oppilasta. Henkilökunnassamme on palvellut lähes sata työntekijää vuosien aikana.

Miten kaikki alkoi?

Vuoden 2005 syyskuussa Jumala laski sydämelleni inhimillisesti uskomattomalta tuntuvan ajatuksen tästä paikasta, ja siitä suunnitelmasta, joka Hänellä oli Ruurikkalan varalle. Kesken aamuisen rukoushetkeni huomasin ajattelevani: ”Ruurikkala tulee olemaan koti YWAM:lle ja paikka jossa koulutetaan ihmisiä palvelemaan omilla lahjoillaan Jumalan seurakuntaa”. Koin kuinka Jumala huusi sydämeeni: ”Ruurikkala kuuluu minulle!”

Syntyperäisenä evijärveläisenä tiesin Ruurikkalan arvon ja hymyilin itsekseni ajatuksen mahdottomuudelle. Yli vuoden ajan asia pysyi sydämessäni jossain taka-alalla, mutta syksyllä 2006 huomasin ajattelevani asiaa enemmän ja enemmän, rukoilevani Ruurikkalan puolesta ja unelmoivani Ruurikkalasta täynnä nuoria, jotka haluaa muuttaa tämän maailman. Lopulta en voinut enää olla paikallani ja sen seurauksena päädyin ottamaan monia, omasta mielestäni erittäin tyhmiä, kuuliaisuuden askeleita ja hetken kuluttua huomasin olevani keskellä pyörremyrskyä, jossa kaikki asiat ympärilläni liikkuivat suunnattomalla vauhdilla ja voimalla, mutta minä olin täysin kykenemätön vaikuttamaan niiden kulkuun.

Tuntui ihmeelliseltä huomata miten Jumala toi ihmisiä yhteen ja puhui monille ihmisille tästä paikasta. Alkoi näyttämään siltä, että Jumala oli oikeasti aikeissa ottaa tämän paikan takaisin alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa. Keväällä 2007 hieroimme kauppoja Ruurikkalan hankkimiseksi, mutta vielä siinä vaiheessa emme päässeet yhteisymmärrykseen hinnasta. Loppuvuodesta 2007 alkoivat ovet jälleen aueta.

Keväällä 2008 käytiin kova rukoustaistelu Ruurikkalan puolesta. Emme olleet ainoa ostajaehdokas ja tarjoamamme summa oli huomattavasti pienempi kuin kilpailijan, mutta päätimme pitäytyä summassa jonka koimme Jumalan meille ilmoittaneen syksyllä 2006. Taistelu näytti olevan jo hävitty moneen kertaan, mutta Jumala rohkaisi kerta toisensa jälkeen jatkamaan rukoilemista ja uskomaan Häneen.

Huhtikuussa 2008 tilanne muuttui yllättäen kun toinen Ruurikkalan ostajaehdokas veti tarjouksensa pois sen enempää selittelemättä. Jotakin oli tapahtunut, jotakin joka ei koskaan tullut tietoomme. He päätyivät vetäytymään sillä seurauksella, että me saimme ostaa Ruurikkalan kesäkuussa 2008. Raamattu sanoo, että Jumala vaikuttaa tahtomiseen ja tekemiseen, ja tämän prosessin keskellä saimme nähdä sen muuttuvan todellisuudeksi keskellämme. Isä, Ruurikkala kuuluu sinulle!

Roope Laukkonen

Toimintamme ollessa ‘huipussaan’ vuonna 2015, Jumala yllättäen puhui edessä olevasta ”karsimisen ajasta”, jota seurasi ajanjakso jossa sekä toimintaa että Ruurikkalan henkilökuntaa ja johtajia karsittiin monella tavalla. Kävimme läpi prosessin, jonka seurauksena koko Ruurikkalan toiminta ajettiin tauolle vuoden 2019 lopulla.

”Olemme käyneet läpi vaikeiden ja kivuliaiden vuosien, jossa meitä on karsittu isolla kädellä, niin henkilökohtaisesti kuin keskuksena. Olemme joutuneet luopumaan paljosta, mutta emme voineet kuvitellakaan, mihin tai millä tavalla Jumala halusi meitä johdattaa seuraavaan vaiheeseen. Uskomme, että ainoastaan kuoleman kautta syntyy elämää. Meitä on puhdistettu, poltettu, karsittu, viety heikkouteen, jotta Jumala saisi aikaan sen hedelmän ja suunnitelman, joka Hänellä on Ruurikkalassa tehtävän työn varalle.

Kaikki tämä on vaatinut suunnatonta uskoa ja luottamusta Jumalaan, mutta Hän ON uskollinen, Hänen sanansa on meidän perustamme ja Hänen voimansa on vahvuutemme heikkoudessamme. Innolla ja sydämen palolla jatkamme rukousta ja kuljemme Jeesuksen kanssa kohti Ruurikkalan uutta tulevaisuutta.”

– Roope ja Sanna-Maria Laukkonen, keskuksen johtajat

Näkymme ei ole muuttunut, mutta se on laajentunut, vahvistunut ja saanut lihaa luiden ympärille. Uskomme, että koulutuksemme tulee laajentumaan tulevina vuosina ja tulemmekin luomaan aivan uudenlaisia koulutuksia ja koulutuskokonaisuuksia. Tämän seurauksena on syntynyt koulutus, joka kantaa nimeä School of Inspiration, Innovation & Influence.

Tämä koulu yhdistää opetuslapseutumisen, itsensä ja kutsunsa tuntemisen, kristillisen maailmankuvan, johtajuuden, yrittäjäopinnot, sekä työharjoittelun/aktion. Yhdeksän kuukauden koulujakson aikana tullaan inspiroitumaan ja luomaan ihka oikeita yrityksiä ja koulusta saa DTS:n suorittamisen lisäksi yrittäjän ammattitutkinnon. Koulu tehdään yhteistuotantona eri toimijoiden kanssa. Tulevaisuudessa painotuksia tullaan laajentamaan eri yhteiskunnan osa-alueisiin, mm. taiteeseen ja politiikkaan.

Tämän lisäksi tulemme järjestämään Opetuslapseuskouluja, toisen asteen kouluja, seminaareja, sekä leirejä mahdollisuuksien mukaan.

Lähitulevaisuudessa haluamme tarjota UofN (University Of The Nations) toisen asteen koulutuksia, joita voi suorittaa tehtyään YWAM:n peruskurssin DTS:n, eli Opetuslapseuskoulun. Haluamme laajentaa koulutustamme aina Raamatun opinnoista eri yhteiskunnan vaikuttamisen aloille.

Tulevaisuudessa näkymme on olla Yliopisto, jossa Sana on oppikirjana, Pyhä Henki opettajana, Herran pelko on viisauden alku ja Jumalan ja ihmisten rakastaminen sen täyttymys!

Evijärvi info

YWAM Ruurikkala sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla, Evijärven kunnassa. Lähimmät, isommat kaupungit hyvien kulkuyhteyksien päässä ovat Seinäjoki, Kokkola ja Pietarsaari. Lähin juna-asema sijaitsee Kauhavalla. Evijärveltä löytyy tarvittavat peruspalvelut, kuten S-Market, Pankki, Apteekki, useampi ruokapaikka, posti, kirjasto, vaateliike, viihde-elektroniikkaliike jne. Harrastus mahdollisuuksia on myös hyvin, niistä mainittakoon uusi, hyvin varustettu kuntosali, sekä lapsille suunnattu upea liikuntaleikkipuisto.

Evijärvellä on paljon metsää, peltoalueita ja useita järviä. Meidän valttimme on puhdas ja kaunis luonto, ja sen ympärille onkin luotu useita liikunta mahdollisuuksia, kuten patikkareittejä, laavuja, pururata, frisbeegolfrata jne. Talvisin voit nauttia hiihtämisestä hyvin hoidetuilla hiihtoladuilla ja luistelusta jäädytetyllä kaukalolla.

Ruurikkala sijaitsee Evijärven rannalla ja järvi tarjoaakin uimisen (ja saunomisen!) lisäksi monia mahdollisuuksia, kuten soutamista, sup-lautailua, kalastamista ja kaikenlaisia vesiurheilu mahdollisuuksia. Talvella voit kokea järvenjäällä hiihtämisen riemun tai pulahtaa kylmään avantoon! Sinulle taas, joka arvostat puhdasta luontoa ja metsiä, Ruurikkalan lähimaastot tarjoavat upean mahdollisuuden päästä liikkumaan luontoon ja poimimaan terveellisiä marjoja, joita nämä metsät ovat pullollaan!

Lapsiperheille

Evijärvellä toimii kunnan päiväkoti, sekä useat perhepäivähoitajat ja koululaisille suunnattu iltapäivätoiminta. Paikkakunnalla on hyvä koulutusmahdollisuus aina esiopetuksesta lukioon asti.

Ota yhteyttä

Nimi*

Sähköposti*

Aihe

Viesti

Ruurikkala sijaitsee Evijärvellä, Etelä-Pohjanmaalla

Kirkkotie 401, 62500 Evijärvi.
Puh. 044 544 6054.
Email: ruurikkala@ywam.fi