YWAM LAPLAND

YWAM LAPLAND

Me olemme lämmin yhteisö aivan Lapin porteilla, josta yötön yö, revontulet ja tunturit alkavat. Rovaniemi on yliopistokaupunki, jossa yhdistyvät Pohjoisen rento elämänmeno ja kansainväliset tuulet. Maailma on auki meille, oli kutsu sitten erämaatunturiin tai kaukomaiden megacityihin. Olemme saavuttaneet ihmisiä ympäri maailmaa, aina Pohjois-Venäjältä Brasiliaan sekä Aasiaan asti. Me koulutamme ja lähetämme tiimejä palvelemaan eri taustoista olevia ihmisiä Jumalan rakkaudella.
Meidän näkymme on rakentaa Jumalan valtakuntaa kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla yhdessä paikallisten seurakuntien kanssa. Uskomme vahvasti, että uskovien vaikuttamassa ja toimia esimerkkeinä kaikissa ammateissa. Jumala on antanut meille kaikille ainutlaatuiset lahjat, joita meidän tulee käyttää Hänen valtakuntansa rakentamiseen. Me haluamme kouluttaa nuoria, jotta he voivat mennä kaikkeen maailmaan jakamaan Kristuksen rakkautta täydessä potentiaalissaan. Meidän intohimomme on nähdä eri kansakunnista tulevien nuorten löytävän lahjansa ja kutsunsa palvella Herraa.
Olemme osa kansainvälistä YWAM -yhteisöä ja palvelustyötä.

YWAM Laplandin kurssit ja tapahtumat

Avoimet illat

Here we go again!

Syksy on täällä ja se tarkoittaa että myös YWAMin avoimet illat alkavat! Tule kuulemaan mitä Jumala tekee Rollossa. Me tarjotaan kaffi & teet. Iltaan kuuluu hengausta, ylistystä, rukousta sekä opetus meidän aivan uskomattoman upeilta DTS-opettajilta. Ja koska me tiedetään että sä viihdyt täällä, niin mitä jos otatkin messiin jonkun uuden ystävän! 🙂

Aloitetaan klo 18.00, joka maanantai

MISSÄ? Meillä on uusi keskus Viirinkankaalla!! Osoite on Niemeläntalo, Pappilantie 73 B, Rovaniemi. Päärakennus löytyy tien päästä oikealta.

PISTÄHÄN NÄÄ PÄIVÄT MUISTIIN

9.9. Tom Pesonen (Australia)

16.9. Kerstin Fullerton (Etelä-Afrikka)

23.9. Steefan Hugo

30.9. Eero Muotka

7.10. & 14.10. Ei avointa iltaa, DTS on reissussa

21.10. Claire Agsagani (Filippiinit)

28.10. Ilta on, mutta opettajaa vielä ei 🙂

4.11. Wanda Taft (USA)

11.11. Claire Simpson (Skotlanti)

18.11. Claire Simpson (vieläkin Skotlanti)

25.11. Pirjo Puurunen

Cross Borders DTS 2019-2020

Koulun nimi on CrossBorders DTS, koska koulumme toimii yhteistyössä Norjan ja Venäjän YWAM:in kanssa. Luentojakso on pääosin Rovaniemellä, mutta ylitämme jo sen aikana monia kulttuurillisia ja maantieteellisiä rajoja, ainakin naapurimaihin. DTS:n kuuluu myös 8-10 viikon ulkomaanjakso. Silloin suuntaamme kaukomaille, mutta tarkat aktiokohteet päätetään jokaisessa koulussa erikseen.

Luentojakso: Alkaa 30.8.2019

Aktio: Päättyy 1.3.2020

Koulutuksen tavoite sinun elämääsi varten

– Saat kasvaa suhteessasi Jumalaan ja oppia soveltamaan Sanaa elämässäsi

– Löydät selkeämmin kutsumuksesi ja lahjojasi

– Pääset kokeilemaan lähetystyötä ja opit kertomaan muille uskostasi

Koulutuksen hinta

– Luentojakso on noin 2400€. Hintaan sisältyvät ruoka, majoitus, luennot ja kaikki miniaktiot luentojakson aikana. Siihen eivät sisälly matkavakuutus, passi, viisumit, henkilökohtaiset menot tai matkasi Rovaniemelle tai pois Rovaniemeltä.

– Jos sinut hyväksytään koulutukseen, tulee sinun maksaa etukäteen 200€ rekisteröitymismaksu, joka vähennetään luentojakson hinnasta. Rekisteröitymismaksulla vahvistat paikkasi koulutuksessa, mutta sitä ei palauteta jos perut osallistumisesi.

– Aktiojakson hinta vaihtelee 2200€- 2500€:n välillä riippuen kohteista ulkomailla.

-Pidätämme oikeudet hinnan muutoksiin!

Hakeminen

Käynnistät hakuprosessin täyttämällä ja lähettämällä hakulomakkeen, jossa sinua pyydetään vastaamaan lyhyesti elämääsi ja kristillistä uskoasi koskeviin kysymyksiin, jotta saisimme sinusta mahdollisimman kattavan kuvan. Hakemukseen kuuluu myös, että pyydät kolmea sinut hyvin tuntevaa henkilöä (yhden tulisi olla pastori/pappi tai hengellinen johtajasi) täyttämään suosituslomakkeet. Linkin suosituslomakkeeseen saat sähköpostiisi lähetettyäsi hakemuksesi. Voit myös hakea paperisella hakemuksella: löydät tulostettavan version hakulomakkeesta ja suosittelijalomakkeista klikattuasi ”HAE NYT” -painiketta.

Pyydämme sinua olemaan rehellinen vastatessasi kysymyksiin ja antamaan totuudenmukaisen kuvan itsestäsi ja elämästäsi. Motivaatiosi pyrkiä opetuslapseuskouluun on tärkeä, kun käsittelemme hakemustasi. Käytäthän siis riittävästi aikaa hakupapereiden täyttämiseen rukoillen. Myös suosittelijan tulee saada olla täysin rehellinen suositustasi täyttäessään, joten annathan hänelle työrauhan luottaen Jumalan johdatukseen. Hakemukset käsitellään luottamuksellisesti.

HAE NYT!

Rukoile ja odota

Kun olemme vastaanottaneet hakemuksesi ja kaikki kolme suositustasi, käymme ne läpi rukoillen ja olemme sinuun yhteydessä.

Jos sinulla on kysymyksiä hakuprosessiin tai yleensäkin kouluun liittyen, voit laittaa meille sähköpostia osoitteeseen lapland@ywam.fi Kuulemisiin!

Evankeliointi ja lähetystyö-kurssi (SOME)

Evankeliointi ja lähetystyö-kurssi (SOME, School of Missions and Evagelism) on toisen asteen koulutusta University of the Nations-yliopistossa. Se on suunniteltu varustamaan uskovia viisaudella, käytännön kokemuksella ja rohkeudella elää lähetyselämää, jonka keskipiste on Jeesus.

Haluatko tavoittaa ihmisiä kotikaupungissasi tai kaukomailla? SOME antaa sinulle tarvittavan perustan, jolla voit tuoda Jumalan rakkauden ja lunastuksen ihmisille, jotka eivät vielä tunne Herraa.

10 viikon syväluotaavan luentojakson aikana koulutamme ja varustamme sinua Rovaniemellä. Sen jälkeen sinun on mahdollista valmistautua ulkomaanjaksolla lähetystyöharjoittelussa, jotta olisit kurssin jälkeen valmis lähtemään minne Jumala sinua kutsuu! Jos haluat olla mukana muuttamassa ihmisten elämää, perheitä ja yhteisöjä Jeesuksen evankeliumilla, tämä kurssi on sinua varten! Tule mukaan!

Huom! Kurssille osallistuminen edellyttää hyväksyttyä YWAMin Opetuslapseuskoulun (DTS:n) suorittamista.

Luentojakson päivämäärät: 3.4.-4.7.2020

Aktiojakson päivämäärät: Ilmoitetaan myöhemmin

Kurssin tavoite sinun elämässäsi

Luentojakso valmistaa sinua elämään Jeesuksen palvelutyölle omistautunutta elämää. Olemme kutsuneet monipuolisesti puhujia, jotka jakavat elämänkokemuksensa opiskelijoille.

Opetusaiheita luentojaksolla:

 • Evankeliointi
 • Johtajuuden kehittäminen
 • Seurakunnan istuttaminen
 • Yhteisöjen kehittäminen ja muutos
 • Uusien työmuotojen pioneeraus
 • Opettaminen ja saarnaaminen
 • Lähetystyön raamatulliset perusteet
 • Näköaloja maailmanlaajuiseen lähetystyöhön ja sen historiaan
 • Strateginen maailmanlähetystyö
 • Tiimidynamiikka ja johtaminen

Käytännön koulutusta luentojaksolla:

 • Julistava evankeliointi
 • Kannatuksen kerääminen ja verkostoituminen
 • Toimintasuunnitelma ja budjetointi
 • Opetuslapseus ja mentorointi
 • Kieliopinnot
 • Hengelliset harjoitteet
 • Jumalan sydän kadonneita ihmisiä kohtaan – oman myötätunnon kehittyminen

Aktiojakso:

Luentojakson jälkeen on mahdollista osallistua aktiojaksolle, jolla pääset panemaan käytäntöön oppimiasi asioita. Aktio järjestetään, jos vähimmäismäärä ilmoittautumisia tulee täyteen. Mainitse kiinnostuksesi aktiota kohtaan hakemuksessasi. Kohdemaa, lopullinen hinta ja päivämäärät ilmoitetaan myöhemmin.

Koulutuksen hinta

– Luentojakso on noin 2400€. Hintaan sisältyvät ruoka, majoitus, luennot ja kaikki miniaktiot luentojakson aikana. Siihen eivät sisälly matkavakuutus, passi, viisumit, henkilökohtaiset menot tai matkasi Rovaniemelle tai pois Rovaniemeltä.

– Jos sinut hyväksytään koulutukseen, tulee sinun maksaa etukäteen 200€ rekisteröitymismaksu, joka vähennetään luentojakson hinnasta. Rekisteröitymismaksulla vahvistat paikkasi koulutuksessa, mutta sitä ei palauteta jos perut osallistumisesi.

– Aktiojakson hinta ilmoitetaan myöhemmin ja aktiokohteesta riippuen, mutta enintään 2500€.

Pidätämme kaikki oikeudet muutoksiin!

Hakeminen

Käynnistät hakuprosessin täyttämällä ja lähettämällä hakulomakkeen, jossa sinua pyydetään vastaamaan lyhyesti elämääsi ja kristillistä uskoasi koskeviin kysymyksiin, jotta saisimme sinusta mahdollisimman kattavan kuvan. Hakemukseen kuuluu myös, että pyydät kolmea sinut hyvin tuntevaa henkilöä (yhden tulee olla pastori/pappi tai hengellinen johtajasi) täyttämään suosituslomakkeet. Linkin suosituslomakkeeseen saat sähköpostiisi lähetettyäsi hakemuksesi. Voit myös hakea paperisella hakemuksella: löydät tulostettavan version hakulomakkeesta ja suosittelijalomakkeista klikattuasi ”HAE NYT” -painiketta.

Pyydämme sinua olemaan rehellinen vastatessasi kysymyksiin ja antamaan totuudenmukaisen kuvan itsestäsi ja elämästäsi. Motivaatiosi pyrkiä kurssille on tärkeä, kun käsittelemme hakemustasi. Käytäthän siis riittävästi aikaa hakupapereiden täyttämiseen rukoillen. Myös suosittelijan tulee saada olla täysin rehellinen suositustasi täyttäessään, joten annathan hänelle työrauhan luottaen Jumalan johdatukseen. Hakemukset käsitellään luottamuksellisesti.

HAE NYT!

Rukoile ja odota

Kun olemme vastaanottaneet hakemuksesi ja kaikki kolme suositustasi, käymme ne läpi rukoillen ja olemme sinuun yhteydessä. Jos sinulla on kysymyksiä hakuprosessiin tai yleensäkin kouluun liittyen, voit laittaa meille sähköpostia osoitteeseen lapland@ywam.fi Kuulemisiin!

Henkilökuntamme

Pekka Puurunen
Pekka PuurunenKansallinen vanhimmisto
Lamulat
LamulatAlice - DTS johtaja & Sami - Keskuksen henkilökunta
Eero Muotka
Eero MuotkaKeskuksen johtajuus
Ota yhteyttä Eeroon: 040 774 7677
Päivi Piipponen
Päivi PiipponenKeskuksen henkilökunta
Andrei Valui
Andrei ValuiKeskuksen henkilökunta
Kati Nyyssölä
Kati NyyssöläKeskuksen henkilökunta

YWAM Lapland

Mitä op-koulun jälkeen?

Kun olet käynyt DTS:n missä tahansa YWAMin kohteessa, voit harkita jäämistä henkilökuntaan. Johdattaako Jumala sinua Lappiin? Rovaniemellä meillä on YWAMiin sitoutunut tiimi, jolla järjestämme op-kouluja, leirejä, miniaktioita ja vaikutamme paikallisseurakunnissa. Ehkä sinulla on sydämelläsi työmuoto tai YWAM-koulu, jonka pitäisi alkaa kaupungissamme. Ota siis rohkeasti yhteyttä ja hae henkilökuntaan!

Jos et käynyt DTS:a, mutta haluaisit tehdä jonkin aikaa vapaaehtoistyötä, olet tervetullut!

YWAM:in, aiemmin Missionuorten, työ alkoi Rovaniemellä vuonna 1992. Silloin se oli pääsääntöisesti King’s Kids -työtä. Nuoret vanhemmat, jotka olivat käyneet opetuslapseuskoulun eri puolilla maailmaa, halusivat opetuslapseuttaa lapsensa ja saavuttaa kaupungin ilosanomalla. Niin aikuiset kuin lapsetkin olivat mukana King’s Kids -työssä. He palvelivat yhteisöä aktiivisesti ja tekivät paljon erilaisia aktioita. King’s Kidsit matkustivat bussilla aina Pohjois-Venäjältä Romaniaan asti draamoja ja tansseja esittäen. Missionuoret ovat järjestäneet myös monia, erilaisia konferensseja ja seminaareja. Hyviä esimerkkejä ovat Rukous-konferenssi, Arctic Explotion, Impact Tour ja Highwayt, joiden kautta saavutettiin ihmisiä eri ikäryhmistä ja eri taustoista.

Vuonna 2006 aloitimme ensimmäisen Cross Borders -opetuslapseuskoulun. Halusimme kouluttaa nuoria Jumalan Sanalla ja lähettää heidät palvelemaan Herraa kaikille yhteiskunnan osa-alueille. Aloitimme aktiomatkat vieden tiimejä mm. Amerikoihin, Romaniaan, Islantiin ja Venäjälle, mutta tähän mennessä olemme vieneet opetuslapseuskoulun aktioita ympäri maailman aina Afrikkaan ja Aasiaan asti. Rukoilemme aina Jumalalta johdatusta niin, että Hän lähettää meidät sinne, missä apuamme eniten tarvitaan.

Vuodesta 2011 asti olemme toimineet Suokorten keskuksella. Opetuslapseuskoulun lisäksi keväisin keskuksella on järjestetty kolme kuukautta kestävä Bible Core Course, joka on induktiivisen raamatuntutkimusmenetelmän peruskurssi.

Ota yhteyttä

Your Name (required)

Your Email (required)

Subject

Your Message

YWAM Lapland
Pappilantie 73 B
96300 Rovaniemi
Finland 

email: lapland@ywam.fi

Haluatko tietää lisää? Email: lapland@ywam.fi