YWAM LAPLAND

YWAM LAPLAND

Me olemme lämmin yhteisö aivan Lapin porteilla, josta yötön yö, revontulet ja tunturit alkavat. Rovaniemi on yliopistokaupunki, jossa yhdistyvät Pohjoisen rento elämänmeno ja kansainväliset tuulet. Maailma on auki meille, oli kutsu sitten erämaatunturiin tai kaukomaiden megacityihin. Olemme saavuttaneet ihmisiä ympäri maailmaa, aina Pohjois-Venäjältä Brasiliaan sekä Aasiaan asti. Me koulutamme ja lähetämme tiimejä palvelemaan eri taustoista olevia ihmisiä Jumalan rakkaudella.
Meidän näkymme on rakentaa Jumalan valtakuntaa kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla yhdessä paikallisten seurakuntien kanssa. Uskomme vahvasti, että uskovien vaikuttamassa ja toimia esimerkkeinä kaikissa ammateissa. Jumala on antanut meille kaikille ainutlaatuiset lahjat, joita meidän tulee käyttää Hänen valtakuntansa rakentamiseen. Me haluamme kouluttaa nuoria, jotta he voivat mennä kaikkeen maailmaan jakamaan Kristuksen rakkautta täydessä potentiaalissaan. Meidän intohimomme on nähdä eri kansakunnista tulevien nuorten löytävän lahjansa ja kutsunsa palvella Herraa.
Olemme osa kansainvälistä YWAM -yhteisöä ja palvelustyötä.

YWAM Laplandin kurssit ja tapahtumat

Sydämen kivusta eheään yhteyteen – raamatullisen sielunhoidon peruskurssi 5.-8.6.2019

Kenelle?

Kurssi soveltuu jokaiselle, joka haluaa ymmärtää paremmin Raamatun Jumalaa ja Hänen tahtoaan henkilökohtaisessa elämässään. Kurssi auttaa ymmärtämään, mistä kipu omassa elämässä johtuu. Kurssilla opitaan kohtaamaan psyykkistä kipua aiheuttavia asioita raamatullisen ihmiskuvan valossa. Kurssi antaa valmiuksia toimia myös toisten vierelläkulkijana.

Raamatullisen sielunhoidon malli on yleiskristillinen ja järjestön toiminta yhteiskristillistä. IBCI:llä ja kurssin opettajilla on pitkäaikainen yhteistyö Suomessa YWAM-lähetysjärjestön ja eri seurakuntien kanssa. IBCI:n yhteistyökumppani on maaliskuussa 2019 perustettu Raamatullinen sielunhoito – Biblical Counseling Finland-yhdistys.

Kurssin sisältö

Raamatullisen sielunhoidon peruskurssilla opitaan kohtaamaan omia sydämen kipuja ja hankitaan taitoja, joilla auttaa toisia. Kurssi sukeltaa pinnan alle, psyykkisen kivun lähteelle.Kurssilla opitaan sielunhoidon malli, joka opettaa meitä olemaan riippuvaisia Jumalan armosta ja rakkaudesta.

Raamatullisen sielunhoidon mallin sovelluksen on kehittänyt kanadalainen Raamatullisen sielunhoidon instituutti (IBCI). Kurssin opettajat tulevat Kanadasta ja opetus tulkataan suomeksi. Olennaisena osana kurssia sille osallistuvien on mahdollista varata henkilökohtaisia sielunhoitoaikoja. Raamatullisen sielunhoidon kurssi on johdantoa jolta on mahdollisuus jatkaa kolmeen aihetta syventävään kolmen viikon CORE–kurssiin.

Opettajat ja sielunhoitajat

Eileen Peters, Stephen Masterson, Geoff Clark ja Leena Junnila.

Kurssin sielunhoitajina voi toimia myös muita CORE-koulutuksen käyneitä, jotka esitellään kurssilla.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu nettikaavakkeella sivulla www.kairatemppeli.fi tai Pekka Puuruselle puhelin: +358 (0)40759 6457 / sähköposti: pekkatpuurunen(at)gmail.com. Toivomme ilmoittautumista 20.5.2019 mennessä. Ilmoittautuneille lähetetään tarkempi info lähempänä kurssin alkua.

Kurssin ajankohta: 5.-8.6.2019. Opetusta on ke-pe kello 18-21 ja la 13-18

Sielunhoitoajat ke-pe 13-18 ja la 10-13. Sielunhoitoaikoja voi varata kurssipaikalta, mutta mikäli haluat varata ajan keskiviikolle, se kannattaa tehdä jo ilmoittautumisen yhteydessä.

Kurssin hinta: 100€/ hlö. Kurssimoniste sisältyy kurssiin.

Ruokailu on omakustanteinen.

Majoitusta on saatavissa rajoitetusti hintaan 10€/yö omin liinavaattein.

Kurssipaikka: Helluntaiseurakunta, Kairatie 37, Rovaniemi

Yhteistyötahot

YWAM Lapland (Missionuoret)

Rovaniemen helluntaiseurakunta

Raamatullinen sielunhoito –yhdistys Biblical Counseling Finland

IBCI Kanada (raamatullisen sielunhoidon instituutti)

Mission Adventures // 25.6.-4.7.2019

Haluatko tehdä Jeesusta tunnetuksi Pohjois-Kalotilla? Kesällä 2019 järjestämme aktion, johon tulee nuoria Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Venäjältä – kaikilla yhteinen halu tuntea Jumala ja tehdä Hänet tunnetuksi!

Seikkailu alkaa YWAM Borgenin keskuksella Norjassa 4 päivän tutustumisella ja koulutuksella. Opimme tuntemaan toisiamme, Jumalaa ja miten kertoa Hänestä muille. Luvassa on erilaisia juttuja, tanssia, draamojen harjoittelua, ylistystä ja muita tosi upeita juttuja! Lopuksi jakaannumme tiimeihin ja kierrämme Norjan, Ruotsin ja Suomen Lapissa 6 päivän ajan.

ME HALUTAAN SUT! LÄHDE MESSIIN!

Missä & milloin: Saavuthan Rovaniemelle jo 24. kesäkuuta! Lähdemme yhdessä Norjaan aikaisin 25.6. Palaamme Rovaniemelle viimeistään 5.7.

Hinta: 290€. Siihen sisältyy ruoka, majoitus ja matkustaminen aktion aikana. Siihen eivät kuulu matkasi Rovaniemelle ennen aktiota eikä matkasi kotiin Rovaniemeltä. Hintaan ei myöskään sisälly passisi eikä matkustusvakuutuksesi.

Ikärajat: Mission Adventures on suunnattu 13-vuotiaista ylöspäin. Jos olet täysi-ikäinen, otamme sinut mielellämme tiimin vetäjäksi 🙂

Hakeminen: VIIMEISTÄÄN 11.6. sähköpostilla lapland@ywam.fi tai Eero Muotka puh. 0407747677

Saapuminen: YWAM Lapland, Suokorte 25, 96190 Rovaniemi (tänne siis ennen aktion alkua!)

Cross Borders DTS 2019-2020

Koulun nimi on CrossBorders DTS, koska koulumme toimii yhteistyössä Norjan, Ruotsin ja Venäjän YWAM:in kanssa. Luentojakso on pääosin Rovaniemellä, mutta ylitämme jo sen aikana monia kulttuurillisia ja maantieteellisiä rajoja, ainakin naapurimaihin. Aktiot suuntaavat yleensä kaukomaille.

Luentojakso: Alkaa 30.8.2019

Aktio: Päättyy 1.3.2020

Koulutuksen tavoite sinun elämääsi varten

– Saat kasvaa suhteessasi Jumalaan ja oppia soveltamaan Sanaa elämässäsi

– Löydät selkeämmin kutsumuksesi ja lahjojasi

– Pääset kokeilemaan lähetystyötä ja opit kertomaan muille uskostasi

Koulutuksen hinta

– Luentojakso on noin 2400€. Hintaan sisältyvät ruoka, majoitus, luennot ja kaikki aktiot luentojakson aikana. Siihen eivät sisälly matkavakuutus, passi, viisumit, henkilökohtaiset menot tai matkasi Rovaniemelle tai pois Rovaniemeltä.

– Jos sinut hyväksytään koulutukseen, tulee sinun maksaa etukäteen 200€ rekisteröitymismaksu, joka vähennetään luentojakson hinnasta. Rekisteröitymismaksulla vahvistat paikkasi koulutuksessa, mutta sitä ei palauteta jos perut osallistumisesi.

– Aktion hinta vaihtelee 2200€- 2500€:n  välillä riippuen kohteesta.

-Pidätämme oikeudet hinnan muutoksiin!

Hakeminen

Käynnistät hakuprosessin täyttämällä ja lähettämällä hakulomakkeen, jossa sinua pyydetään vastaamaan lyhyesti elämääsi ja kristillistä uskoasi koskeviin kysymyksiin, jotta saisimme sinusta mahdollisimman kattavan kuvan. Hakemukseen kuuluu myös, että pyydät kolmea sinut hyvin tuntevaa henkilöä (yhden tulisi olla pastori/pappi tai hengellinen johtajasi) täyttämään suosituslomakkeet. Linkin suosituslomakkeeseen saat sähköpostiisi lähetettyäsi hakemuksesi. Voit myös hakea paperisella hakemuksella: löydät tulostettavan version hakulomakkeesta ja suosittelijalomakkeista klikattuasi ”HAE NYT” -painiketta.

Pyydämme sinua olemaan rehellinen vastatessasi kysymyksiin ja antamaan totuudenmukaisen kuvan itsestäsi ja elämästäsi. Motivaatiosi pyrkiä opetuslapseuskouluun on tärkeä, kun käsittelemme hakemustasi. Käytäthän siis riittävästi aikaa hakupapereiden täyttämiseen rukoillen. Myös suosittelijan tulee saada olla täysin rehellinen suositustasi täyttäessään, joten annathan hänelle työrauhan luottaen Jumalan johdatukseen. Hakemukset käsitellään luottamuksellisesti.

HAE NYT!

Rukoile ja odota

Kun olemme vastaanottaneet hakemuksesi ja kaikki kolme suositustasi, käymme ne läpi rukoillen ja olemme sinuun yhteydessä.

Jos sinulla on kysymyksiä hakuprosessiin tai yleensäkin kouluun liittyen, voit laittaa meille sähköpostia osoitteeseen lapland@ywam.fi Kuulemisiin!

Henkilökuntamme

Pekka Puurunen
Pekka PuurunenKansallinen johtajuustiimi
Lamulat
LamulatAlice - Keskuksen johtajuus & Sami - Keskuksen henkilökunta
Eero Muotka
Eero MuotkaKeskuksen johtajuus
Ota yhteyttä Eeroon: 040 774 7677
Päivi Piipponen
Päivi PiipponenKeskuksen henkilökunta
Andrei Valui
Andrei ValuiKeskuksen henkilökunta
Kati Nyyssölä
Kati NyyssöläKeskuksen henkilökunta
Erik Colvin
Erik ColvinKeskuksen henkilökunta

YWAM Lapland

Mitä op-koulun jälkeen?

Kun olet käynyt DTS:n missä tahansa YWAMin kohteessa, voit harkita jäämistä henkilökuntaan. Johdattaako Jumala sinua Lappiin? Rovaniemellä meillä on YWAMiin sitoutunut tiimi, jolla järjestämme op-kouluja, leirejä, miniaktioita ja vaikutamme paikallisseurakunnissa. Ehkä sinulla on sydämelläsi työmuoto tai YWAM-koulu, jonka pitäisi alkaa kaupungissamme. Ota siis rohkeasti yhteyttä ja hae henkilökuntaan!

Jos et käynyt DTS:a, mutta haluaisit tehdä jonkin aikaa vapaaehtoistyötä, olet tervetullut!

YWAM:in, aiemmin Missionuorten, työ alkoi Rovaniemellä vuonna 1992. Silloin se oli pääsääntöisesti King’s Kids -työtä. Nuoret vanhemmat, jotka olivat käyneet opetuslapseuskoulun eri puolilla maailmaa, halusivat opetuslapseuttaa lapsensa ja saavuttaa kaupungin ilosanomalla. Niin aikuiset kuin lapsetkin olivat mukana King’s Kids -työssä. He palvelivat yhteisöä aktiivisesti ja tekivät paljon erilaisia aktioita. King’s Kidsit matkustivat bussilla aina Pohjois-Venäjältä Romaniaan asti draamoja ja tansseja esittäen. Missionuoret ovat järjestäneet myös monia, erilaisia konferensseja ja seminaareja. Hyviä esimerkkejä ovat Rukous-konferenssi, Arctic Explotion, Impact Tour ja Highwayt, joiden kautta saavutettiin ihmisiä eri ikäryhmistä ja eri taustoista.

Vuonna 2006 aloitimme ensimmäisen Cross Borders -opetuslapseuskoulun. Halusimme kouluttaa nuoria Jumalan Sanalla ja lähettää heidät palvelemaan Herraa kaikille yhteiskunnan osa-alueille. Aloitimme aktiomatkat vieden tiimejä mm. Amerikoihin, Romaniaan, Islantiin ja Venäjälle, mutta tähän mennessä olemme vieneet opetuslapseuskoulun aktioita ympäri maailman aina Afrikkaan ja Aasiaan asti. Rukoilemme aina Jumalalta johdatusta niin, että Hän lähettää meidät sinne, missä apuamme eniten tarvitaan.

Vuodesta 2011 asti olemme toimineet Suokorten keskuksella. Opetuslapseuskoulun lisäksi keväisin keskuksella on järjestetty kolme kuukautta kestävä Bible Core Course, joka on induktiivisen raamatuntutkimusmenetelmän peruskurssi.

Ota yhteyttä

Your Name (required)

Your Email (required)

Subject

Your Message

YWAM Lapland
Suokorte 25
96190 Rovaniemi
Finland 

email: lapland@ywam.fi

Haluatko tietää lisää? Email: lapland@ywam.fi