Lapland 2018-01-15T15:39:58+00:00

YWAM LAPLAND

YWAM LAPLAND

Me olemme lämmin yhteisö aivan Lapin porteilla, josta yötön yö, revontulet ja tunturit alkavat. Rovaniemi on yliopistokaupunki, jossa yhdistyvät Pohjoisen rento elämänmeno ja kansainväliset tuulet. Maailma on auki meille, oli kutsu sitten erämaatunturiin tai kaukomaiden megacityihin. Olemme saavuttaneet ihmisiä ympäri maailmaa, aina Pohjois-Venäjältä Brasiliaan sekä Aasiaan asti. Me koulutamme ja lähetämme tiimejä palvelemaan eri taustoista olevia ihmisiä Jumalan rakkaudella.
Meidän näkymme on rakentaa Jumalan valtakuntaa kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla yhdessä paikallisten seurakuntien kanssa. Uskomme vahvasti, että uskovien vaikuttamassa ja toimia esimerkkeinä kaikissa ammateissa. Jumala on antanut meille kaikille ainutlaatuiset lahjat, joita meidän tulee käyttää Hänen valtakuntansa rakentamiseen.

Me haluamme kouluttaa nuoria, jotta he voivat mennä kaikkeen maailmaan jakamaan Kristuksen rakkautta täydessä potentiaalissaan. Meidän intohimomme on nähdä eri kansakunnista tulevien nuorten löytävän lahjansa, kutsunsa ja astuvan omaan kutsuunsa palvella Herraa.

Lataa lisää
Something is wrong.
Instagram token error.

YWAM Laplandin kurssit ja tapahtumat

Biblical Core Course /// 4.4. – 6.7.2018

Induktiivisen Raamatun tutkimusmenetelmän peruskurssi (BCC)

BCC on University of the Nations –yliopiston toisen asteen kurssi. Kolmen kuukauden aikana tavoitteena on oppia induktiivinen raamatuntutkimusmenetelmä, ja ennen kaikkea syventää inspiraatiota sanan tutkimiseen. Kurssi antaa myös työkaluja sekä palvelustyöhön että omaan henkilökohtaiseen kasvuun. Kurssin aikana opiskelijat valmistavat mm. saarnan, opetuksen ja vetävät pienryhmän. BCC tarjoaa tilaisuuden syventyä Raamattuun ja sen aikaiseen historiaan luentojen ja itsenäisten tehtävien kautta, luovuutta käyttäen. Kun opiskelet elävää sanaa, saat huomata kuinka se alkaa uudistaa ja muuttaa sinua. Lähde siis kanssamme tutkimusmatkalle!

Kurssin aikana vierailemme Pohjois-Venäjällä nuorisoleirillä.

Kurssi on kaksikielinen. Opetuksen tulkataan englanniksi/suomeksi.

Kurssin hinta

– Kurssin hinta on 2200€. Hintaan sisältyvät ruoka, majoitus, kurssimateriaali ja luennot kurssin aikana. Siihen eivät sisälly matkavakuutus, passi, henkilökohtaiset menot tai matkasi Rovaniemelle tai pois Rovaniemeltä.

– Jos sinut hyväksytään koulutukseen, tulee sinun maksaa etukäteen 200€ rekisteröitymismaksu, joka vähennetään kurssin hinnasta. Rekisteröitymismaksulla vahvistat paikkasi koulutuksessa, mutta sitä ei palauteta jos perut osallistumisesi.

Kurssin tavoite sinun elämässäsi

– Opit induktiivisen Raamatun tutkimusmenetelmän.

– Sytyt tutkimaan Raamattua syvemmin; opit ymmärtämään mitä Raamatun tekstit tarkoittivat alkuperäislukijoille ja miten soveltaa näitä periaatteita omassa elämässäsi.

– Opit miten opettaa Raamattua muille saarnan, opetuksen ja pienryhmän kautta.

Hae!

– Kurssille hakeminen edellyttää, että olet suorittanut hyväksytysti YWAM:in opetuslapseuskoulun (DTS) millä tahansa keskuksella maailmassa.

– Käynnistät hakuprosessin täyttämällä ja lähettämällä hakulomakkeen, jossa sinua pyydetään vastaamaan lyhyesti elämääsi ja kristillistä uskoasi koskeviin kysymyksiin, jotta saisimme sinusta mahdollisimman kattavan kuvan. Hakemukseen kuuluu myös, että pyydät kolmea sinut hyvin tuntevaa henkilöä täyttämään suosituslomakkeen. Näiden henkilöiden tulisi olla edellisen YWAM-koulun johtajasi, pastori/pappi tai hengellinen johtajasi sekä kristitty ystäväsi. Pyydä heitä lähettämään suosituslomakkeet alla mainittuun osoitteeseen. Käymme hakemukset rukoillen läpi, jonka jälkeen otamme sinuun yhteyttä.

– Lähetä hakulomake ja lähetä se sähköpostilla bcc.lapland(at)gmail.com TAI kirjepostilla YWAM Lapland, Suokorte 25, 96910 Rovaniemi

Bcc hakukaavake

Bcc suosituslomake

Pyydämme sinua olemaan rehellinen vastatessasi kysymyksiin ja antamaan totuudenmukaisen kuvan itsestäsi ja elämästäsi. Käytä siis riittävästi aikaa hakupapereiden täyttämiseen rukoillen. Myös suosittelijan tulee saada olla täysin rehellinen suositustasi täyttäessään, joten annathan hänelle työrauhan luottaen Jumalan johdatukseen. Hakemukset käsitellään luottamuksellisesti. Jos sinulla on kysymyksiä hakuprosessiin tai yleensäkin kouluun liittyen, voit laittaa meille sähköpostia osoitteeseen bcc.lapland@gmail.com. Siunausta ja kuulemisiin!

Cross Borders DTS 2018-2019

Cross Borders DTS 2018-2019

Koulun nimi on CrossBorders DTS, koska koulumme toimii yhteistyössä Norjan, Ruotsin ja Venäjän YWAM:in kanssa. Luentojakso on pääosin Rovaniemellä, mutta ylitämme jo sen aikana monia kulttuurillisia ja maantieteellisiä rajoja, ainakin naapurimaihin. Aktiot suuntaavat yleensä kaukomaille.

Luentojakso: 3.9.2018-9.12.2018

Aktio: 10.12.2018-2.3.2019

Koulutuksen hinta

– Luentojakso on 2600€. Hintaan sisältyvät ruoka, majoitus, luennot ja kaikki aktiot luentojakson aikana. Siihen eivät sisälly matkavakuutus, passi, viisumit, henkilökohtaiset menot tai matkasi Rovaniemelle tai pois Rovaniemeltä.

– Jos sinut hyväksytään koulutukseen, tulee sinun maksaa etukäteen 200€ rekisteröitymismaksu, joka vähennetään luentojakson hinnasta. Rekisteröitymismaksulla vahvistat paikkasi koulutuksessa, mutta sitä ei palauteta jos perut osallistumisesi.

– Aktion hinta vaihtelee 2000€- 2300€:n  välillä riippuen kohteesta.

Koulutuksen tavoite sinun elämääsi varten

– Saat kasvaa suhteessasi Jumalaan ja oppia soveltamaan Sanaa elämässäsi

– Löydät selkeämmin kutsumuksesi ja lahjojasi

– Pääset kokeilemaan lähetystyötä ja opit kertomaan muille uskostasi

Hakeminen

Käynnistät hakuprosessin täyttämällä ja lähettämällä hakulomakkeen, jossa sinua pyydetään vastaamaan lyhyesti elämääsi ja kristillistä uskoasi koskeviin kysymyksiin, jotta saisimme sinusta mahdollisimman kattavan kuvan. Hakemukseen kuuluu myös, että pyydät kolmea sinut hyvin tuntevaa henkilöä (yhden tulisi olla pastori/pappi tai hengellinen johtajasi) täyttämään suosituslomakkeet. Linkin suosituslomakkeeseen saat sähköpostiisi lähetettyäsi hakemuksesi. Voit myös hakea paperisella hakemuksella: löydät tulostettavan version hakulomakkeesta ja suosittelijalomakkeista klikattuasi ”HAE NYT” -painiketta.

Rukoile ja odota

Kun olemme vastaanottaneet hakemuksesi ja kaikki kolme suositustasi, käymme ne läpi rukoillen ja olemme sinuun yhteydessä.

TÄYTTÖOHJEITA

Pyydämme sinua olemaan rehellinen vastatessasi kysymyksiin ja antamaan totuudenmukaisen kuvan itsestäsi ja elämästäsi. Motivaatiosi pyrkiä opetuslapseuskouluun on tärkeä, kun käsittelemme hakemustasi. Käytäthän siis riittävästi aikaa hakupapereiden täyttämiseen rukoillen. Myös suosittelijan tulee saada olla täysin rehellinen suositustasi täyttäessään, joten annathan hänelle työrauhan luottaen Jumalan johdatukseen. Hakemukset käsitellään luottamuksellisesti. Jos sinulla on kysymyksiä hakuprosessiin tai yleensäkin kouluun liittyen, voit laittaa meille sähköpostia osoitteeseen ywam.lapland@gmail.com. Kuulemisiin!

Tuikkaa maanantait kalenteriin, sillä YWAM Laplandin avoimet illat ovat taas täällä! Kahvi porisee kuumana ja talo täyttyy mukavista ihmisistä. Luvassa Jumalan kohtaamista sekä mielenkiintoisia opetuksia Raamatun eri aiheista. Ovet avautuvat klo 18.00. Syksyn 2017 aikataulu:

27.11. Pyhä Henki (Martin Reen)

4.12. PERUTTU!

KIITÄMME KAIKKIA VIERAITA JA YSTÄVIÄ KULUNEESTA SYKSYSTÄ! Vaikka avoimet illat loppuvat, keskus ei koskaan hiljene täysin! Stay tuned! 🙂

Tapahtumaa ei löytynyt

YWAM Lapland

YWAM:in, aiemmin Missionuorten, työ alkoi Rovaniemellä vuonna 1992. Silloin se oli pääsääntöisesti King’s Kids -työtä. Nuoret vanhemmat, jotka olivat käyneet opetuslapseuskoulun eri puolilla maailmaa, halusivat opetuslapseuttaa lapsensa ja saavuttaa kaupungin ilosanomalla. Niin aikuiset kuin lapsetkin olivat mukana King’s Kids -työssä. He palvelivat yhteisöä aktiivisesti ja tekivät paljon erilaisia aktioita. King’s Kidsit matkustivat bussilla aina Pohjois-Venäjältä Romaniaan asti draamoja ja tansseja esittäen. Missionuoret ovat järjestäneet myös monia, erilaisia konferensseja ja seminaareja. Hyviä esimerkkejä ovat Rukous-konferenssi, Arctic Explotion, Impact Tour ja Highwayt, joiden kautta saavutettiin ihmisiä eri ikäryhmistä ja eri taustoista.

Vuonna 2006 aloitimme ensimmäisen Cross Borders -opetuslapseuskoulun. Halusimme kouluttaa nuoria Jumalan Sanalla ja lähettää heidät palvelemaan Herraa kaikille yhteiskunnan osa-alueille. Aloitimme aktiomatkat vieden tiimejä mm. Amerikoihin, Romaniaan, Islantiin ja Venäjälle, mutta tähän mennessä olemme vieneet opetuslapseuskoulun aktioita ympäri maailman aina Afrikkaan ja Aasiaan asti. Rukoilemme aina Jumalalta johdatusta niin, että Hän lähettää meidät sinne, missä apuamme eniten tarvitaan.

Vuodesta 2011 asti olemme toimineet Suokorten keskuksella. Opetuslapseuskoulun lisäksi keväisin keskuksella on järjestetty kolme kuukautta kestävä Bible Core Course, joka on induktiivisen raamatuntutkimusmenetelmän peruskurssi.

Mitä op-koulun jälkeen?

Kun olet käynyt DTS:n missä tahansa YWAMin kohteessa, voit harkita jäämistä henkilökuntaan. Johdattaako Jumala sinua Lappiin? Rovaniemellä meillä on YWAMiin sitoutunut tiimi, jolla järjestämme op-kouluja, leirejä, miniaktioita ja vaikutamme paikallisseurakunnissa. Ehkä sinulla on sydämelläsi työmuoto tai YWAM-koulu, jonka pitäisi alkaa kaupungissamme. Ota siis rohkeasti yhteyttä!

Jos et käynyt DTS:a, mutta haluaisit tehdä jonkin aikaa vapaaehtoistyötä, olet tervetullut! Laita meille sähköpostia ywam.lapland(at)gmail.com.

Ota yhteyttä

Your Name (required)

Your Email (required)

Subject

Your Message

YWAM Lapland
Suokorte 25
96190 Rovaniemi
Finland 

email: ywam.lapland(at)gmail.com

Henkilökuntamme

Pekka Puurunen
Pekka PuurunenKansallinen johtajuustiimi
Lamulat
LamulatAlice - Keskuksen johtaja (äitiyslomalla) & Sami - Keskuksen henkilökunta
Eero Muotka
Eero MuotkaKeskuksen johtaja (vt), DTS johtaja
Päivi Piipponen
Päivi PiipponenBCC johtaja
Tiina Katajisto
Tiina KatajistoDTS henkilökunta
Juuso Pehkonen
Juuso PehkonenDTS henkilökunta
Kati Nyyssölä
Kati NyyssöläKeskuksen henkilökunta

Haluatko tietää lisää? Email: lapland@ywam.fi