YWAM LAPLAND

YWAM LAPLAND

Me olemme lämmin yhteisö aivan Lapin porteilla, josta yötön yö, revontulet ja tunturit alkavat. Rovaniemi on yliopistokaupunki, jossa yhdistyvät Pohjoisen rento elämänmeno ja kansainväliset tuulet. Maailma on auki meille, oli kutsu sitten erämaatunturiin tai kaukomaiden megacityihin. Olemme saavuttaneet ihmisiä ympäri maailmaa, aina Pohjois-Venäjältä Brasiliaan sekä Aasiaan asti. Me koulutamme ja lähetämme tiimejä palvelemaan eri taustoista olevia ihmisiä Jumalan rakkaudella.
Meidän näkymme on rakentaa Jumalan valtakuntaa kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla yhdessä paikallisten seurakuntien kanssa. Uskomme vahvasti, että uskovien vaikuttamassa ja toimia esimerkkeinä kaikissa ammateissa. Jumala on antanut meille kaikille ainutlaatuiset lahjat, joita meidän tulee käyttää Hänen valtakuntansa rakentamiseen. Me haluamme kouluttaa nuoria, jotta he voivat mennä kaikkeen maailmaan jakamaan Kristuksen rakkautta täydessä potentiaalissaan. Meidän intohimomme on nähdä eri kansakunnista tulevien nuorten löytävän lahjansa ja kutsunsa palvella Herraa.
Olemme osa kansainvälistä YWAM -yhteisöä ja palvelustyötä.

YWAM Laplandin kurssit ja tapahtumat

Bible Core Course // 27.3.-7.7.2019

Induktiivisen Raamatun tutkimusmenetelmän peruskurssi (BCC)

BCC on University of the Nations –yliopiston toisen asteen kurssi. Kolmen kuukauden aikana tavoitteena on oppia induktiivinen raamatuntutkimusmenetelmä, ja ennen kaikkea syventää inspiraatiota sanan tutkimiseen. Kurssi antaa myös työkaluja sekä palvelustyöhön että omaan henkilökohtaiseen kasvuun. Kurssin aikana opiskelijat valmistavat mm. saarnan, opetuksen ja vetävät pienryhmän. BCC tarjoaa tilaisuuden syventyä Raamattuun ja sen aikaiseen historiaan luentojen ja itsenäisten tehtävien kautta, luovuutta käyttäen. Kun opiskelet elävää sanaa, saat huomata kuinka se alkaa uudistaa ja muuttaa sinua. Lähde siis kanssamme tutkimusmatkalle!

Kurssi on kaksikielinen. Opetuksen tulkataan englanniksi/suomeksi.

Aktiot: Vuonna 2019 kurssiin kuuluvat noin viikon mittainen Bible to All-aktio Pohjois-Ruotsiin sekä toinen viikon mittainen aktio Pohjoismaissa osana Mission Adventures-tapahtumaa.

Kurssin tavoite sinun elämässäsi

Opit induktiivisen Raamatun tutkimusmenetelmän.

Sytyt tutkimaan Raamattua syvemmin; opit ymmärtämään mitä Raamatun tekstit tarkoittivat alkuperäislukijoille ja miten soveltaa näitä periaatteita omassa elämässäsi.

Opit miten opettaa Raamattua muille saarnan, opetuksen ja pienryhmän kautta.

Kurssin hinta

Kurssin hinta on 2300€. Hintaan sisältyvät ruoka, majoitus, kurssimateriaali ja luennot kurssin aikana. Siihen eivät sisälly matkavakuutus, passi, henkilökohtaiset menot tai matkasi Rovaniemelle tai pois Rovaniemeltä. Bible to All-aktio on laskettu kurssin hintaan, mutta Mission Adventures-aktio ei. Toteutuessaan MA-aktiosta aiheutuu opiskelijoille lisäkustannuksia. Pidätämme oikeudet hinnan muutoksiin.

Jos sinut hyväksytään koulutukseen, tulee sinun maksaa etukäteen 200€ rekisteröitymismaksu, joka vähennetään kurssin hinnasta. Rekisteröitymismaksulla vahvistat paikkasi koulutuksessa, mutta sitä ei palauteta jos perut osallistumisesi.

Hakeminen

Kurssille hakeminen edellyttää, että olet suorittanut hyväksytysti YWAM:in opetuslapseuskoulun (DTS) millä tahansa keskuksella maailmassa.

Käynnistät hakuprosessin täyttämällä ja lähettämällä hakulomakkeen, jossa sinua pyydetään vastaamaan lyhyesti elämääsi ja kristillistä uskoasi koskeviin kysymyksiin, jotta saisimme sinusta mahdollisimman kattavan kuvan. Hakemukseen kuuluu myös, että pyydät kolmea sinut hyvin tuntevaa henkilöä täyttämään suosituslomakkeet. Heidän tulee olla viimeisimmän YWAM-koulusi johtaja, pastori/pappi tai hengellinen johtajasi sekä kristitty ystäväsi. Linkin suosituslomakkeeseen saat sähköpostiisi lähetettyäsi hakemuksesi.

Pyydämme sinua olemaan rehellinen vastatessasi kysymyksiin ja antamaan totuudenmukaisen kuvan itsestäsi ja elämästäsi. Käytäthän siis riittävästi aikaa hakupapereiden täyttämiseen rukoillen. Myös suosittelijan tulee saada olla täysin rehellinen suositustasi täyttäessään, joten annathan hänelle työrauhan luottaen Jumalan johdatukseen. Hakemukset käsitellään luottamuksellisesti.

HAE NYT!

Rukoile ja odota

Kun olemme vastaanottaneet hakemuksesi ja kaikki kolme suositustasi, käymme ne läpi rukoillen ja olemme sinuun yhteydessä.

Jos sinulla on kysymyksiä hakuprosessiin tai yleensäkin kouluun liittyen, voit laittaa meille sähköpostia osoitteeseen bcc.rovaniemi(at)gmail.com

Cross Borders DTS 2019-2020

Koulun nimi on CrossBorders DTS, koska koulumme toimii yhteistyössä Norjan, Ruotsin ja Venäjän YWAM:in kanssa. Luentojakso on pääosin Rovaniemellä, mutta ylitämme jo sen aikana monia kulttuurillisia ja maantieteellisiä rajoja, ainakin naapurimaihin. Aktiot suuntaavat yleensä kaukomaille.

Luentojakso: Alkaa syksyllä 2019

Aktio: Päättyy kevät-talvella 2020

Koulutuksen tavoite sinun elämääsi varten

– Saat kasvaa suhteessasi Jumalaan ja oppia soveltamaan Sanaa elämässäsi

– Löydät selkeämmin kutsumuksesi ja lahjojasi

– Pääset kokeilemaan lähetystyötä ja opit kertomaan muille uskostasi

Koulutuksen hinta

– Luentojakso on noin 2400€. Hintaan sisältyvät ruoka, majoitus, luennot ja kaikki aktiot luentojakson aikana. Siihen eivät sisälly matkavakuutus, passi, viisumit, henkilökohtaiset menot tai matkasi Rovaniemelle tai pois Rovaniemeltä.

– Jos sinut hyväksytään koulutukseen, tulee sinun maksaa etukäteen 200€ rekisteröitymismaksu, joka vähennetään luentojakson hinnasta. Rekisteröitymismaksulla vahvistat paikkasi koulutuksessa, mutta sitä ei palauteta jos perut osallistumisesi.

– Aktion hinta vaihtelee 2200€- 2500€:n  välillä riippuen kohteesta.

-Pidätämme oikeudet hinnan muutoksiin!

Hakeminen

Käynnistät hakuprosessin täyttämällä ja lähettämällä hakulomakkeen, jossa sinua pyydetään vastaamaan lyhyesti elämääsi ja kristillistä uskoasi koskeviin kysymyksiin, jotta saisimme sinusta mahdollisimman kattavan kuvan. Hakemukseen kuuluu myös, että pyydät kolmea sinut hyvin tuntevaa henkilöä (yhden tulisi olla pastori/pappi tai hengellinen johtajasi) täyttämään suosituslomakkeet. Linkin suosituslomakkeeseen saat sähköpostiisi lähetettyäsi hakemuksesi. Voit myös hakea paperisella hakemuksella: löydät tulostettavan version hakulomakkeesta ja suosittelijalomakkeista klikattuasi ”HAE NYT” -painiketta.

Pyydämme sinua olemaan rehellinen vastatessasi kysymyksiin ja antamaan totuudenmukaisen kuvan itsestäsi ja elämästäsi. Motivaatiosi pyrkiä opetuslapseuskouluun on tärkeä, kun käsittelemme hakemustasi. Käytäthän siis riittävästi aikaa hakupapereiden täyttämiseen rukoillen. Myös suosittelijan tulee saada olla täysin rehellinen suositustasi täyttäessään, joten annathan hänelle työrauhan luottaen Jumalan johdatukseen. Hakemukset käsitellään luottamuksellisesti.

HAE NYT!

Rukoile ja odota

Kun olemme vastaanottaneet hakemuksesi ja kaikki kolme suositustasi, käymme ne läpi rukoillen ja olemme sinuun yhteydessä.

Jos sinulla on kysymyksiä hakuprosessiin tai yleensäkin kouluun liittyen, voit laittaa meille sähköpostia osoitteeseen lapland@ywam.fi Kuulemisiin!

Henkilökuntamme

Pekka Puurunen
Pekka PuurunenKansallinen johtajuustiimi
Lamulat
LamulatAlice - Keskuksen johtaja (äitiyslomalla) & Sami - Keskuksen henkilökunta
Eero Muotka
Eero MuotkaKeskuksen johtaja (vs), DTS johtaja
Ota yhteyttä Eeroon: 040 774 7677
Päivi Piipponen
Päivi PiipponenBCC johtaja
Andrei Valui
Andrei ValuiKeskuksen henkilökunta
Juuso Pehkonen
Juuso PehkonenKeskuksen henkilökunta
Kati Nyyssölä
Kati NyyssöläKeskuksen henkilökunta
Reetta-Kaisa
Reetta-KaisaDTS henkilökunta
Jaana-Maria Sallinen
Jaana-Maria SallinenDTS henkilökunta
Erik Colvin
Erik ColvinDTS henkilökunta

YWAM Lapland

Mitä op-koulun jälkeen?

Kun olet käynyt DTS:n missä tahansa YWAMin kohteessa, voit harkita jäämistä henkilökuntaan. Johdattaako Jumala sinua Lappiin? Rovaniemellä meillä on YWAMiin sitoutunut tiimi, jolla järjestämme op-kouluja, leirejä, miniaktioita ja vaikutamme paikallisseurakunnissa. Ehkä sinulla on sydämelläsi työmuoto tai YWAM-koulu, jonka pitäisi alkaa kaupungissamme. Ota siis rohkeasti yhteyttä ja hae henkilökuntaan!

Jos et käynyt DTS:a, mutta haluaisit tehdä jonkin aikaa vapaaehtoistyötä, olet tervetullut!

YWAM:in, aiemmin Missionuorten, työ alkoi Rovaniemellä vuonna 1992. Silloin se oli pääsääntöisesti King’s Kids -työtä. Nuoret vanhemmat, jotka olivat käyneet opetuslapseuskoulun eri puolilla maailmaa, halusivat opetuslapseuttaa lapsensa ja saavuttaa kaupungin ilosanomalla. Niin aikuiset kuin lapsetkin olivat mukana King’s Kids -työssä. He palvelivat yhteisöä aktiivisesti ja tekivät paljon erilaisia aktioita. King’s Kidsit matkustivat bussilla aina Pohjois-Venäjältä Romaniaan asti draamoja ja tansseja esittäen. Missionuoret ovat järjestäneet myös monia, erilaisia konferensseja ja seminaareja. Hyviä esimerkkejä ovat Rukous-konferenssi, Arctic Explotion, Impact Tour ja Highwayt, joiden kautta saavutettiin ihmisiä eri ikäryhmistä ja eri taustoista.

Vuonna 2006 aloitimme ensimmäisen Cross Borders -opetuslapseuskoulun. Halusimme kouluttaa nuoria Jumalan Sanalla ja lähettää heidät palvelemaan Herraa kaikille yhteiskunnan osa-alueille. Aloitimme aktiomatkat vieden tiimejä mm. Amerikoihin, Romaniaan, Islantiin ja Venäjälle, mutta tähän mennessä olemme vieneet opetuslapseuskoulun aktioita ympäri maailman aina Afrikkaan ja Aasiaan asti. Rukoilemme aina Jumalalta johdatusta niin, että Hän lähettää meidät sinne, missä apuamme eniten tarvitaan.

Vuodesta 2011 asti olemme toimineet Suokorten keskuksella. Opetuslapseuskoulun lisäksi keväisin keskuksella on järjestetty kolme kuukautta kestävä Bible Core Course, joka on induktiivisen raamatuntutkimusmenetelmän peruskurssi.

Ota yhteyttä

Your Name (required)

Your Email (required)

Subject

Your Message

YWAM Lapland
Suokorte 25
96190 Rovaniemi
Finland 

email: lapland@ywam.fi

Haluatko tietää lisää? Email: lapland@ywam.fi