Perustajat

loren-1Loren ja Darlene Cunningham ovat Youth With A Mission -liikkeen perustajat. Vuonna 1960 perustettu maailmanlaajuinen ”palveluorganisaatioiden liike” on toiminut jokaisessa maailman maassa.

Loren on myös YWAM:n University of the Nations -yliopiston perustaja. University of the Nations perustettiin vuonna 1978 ja sen koulutustarjonta käsittää yli 125 erilaista kurssia ja seminaaria.

Loren on vieraillut jokaisessa maailman maassa (ml. jokaisessa autonomisessa saarivaltiossa) ja seurannut maailmaa ja kansojen kehitystä aktiivisesti yli 50 vuoden ajan. Loren vierailee edelleen 30-40 maassa vuosittain ja tapaa matkoillaan sekä köyhimmistä köyhimpiä, että kuninkaita, presidenttejä ja liikemiehiä.

Loren on syntynyt Kaliforniassa, Yhdysvalloissa. Lorenin kirjoja on käännetty lähes 60 eri kielelle. Suomeksi on saatavilla Oletko se todella sinä, Jumala? (uusintapainos tulossa 2013), Luovutusvoitto, sekä Kirja joka muuttaa kansat.

Darlene on syntynyt Vancouverissa, Kanadassa ja myös hänen vanhempansa olivat pastoreita. Jo nuorena Darlene tiedosti haluavansa työskennellä evankeliumin viejänä. Nuoruuden haave toteutui, kun hän tapasi nuoren miehen nimeltä Loren Cunningham, jolla oli samanlaisia päämääriä elämässään. Mentyään Lorenin kanssa naimisiin vuonna 1963 Darlene auttoi miestään YWAM:in perustamisessa ja toiminnan pyörittämisessä alkutaipaleelta aina tähän päivään asti.

Nykyään Darlenen vastuualueena ovat johtajuuskoulutus ja uusien työmuotojen aloittaminen. Darlene haluaa tunnistaa ja kasvattaa johtajuustaitoja nuorissa, sekä auttaa heitä saavuttamaan täyden potentiaalinsa.

Loren ja Darlene asuvat Havaijilla, Konan saarella, missä sijaitsee yksi YWAM:in pääkoulutuskeskuksista. He ovat edelleen myös osa YWAM:in kansainvälistä vanhimmistoa.

> Lue lisää YWAM:n kansainvälisestä historiasta