YWAM Finland ry

 

“Aloin kertoa Bobille ja Lorrainelle maailman järkyttävistä tarpeista. Puhuin siitä, miten nuorten energia heitettiin mielestäni hukkaan. …

– Meidän pitäisi värvätä ja lähettää nuoria maailmalle heti lukion jälkeen. Siten he saisivat syvemmän tarkoituksen myös myöhemmille opinnoilleen. Lähettäisimme heitä lähetystyöhön pariksi kuukaudeksi tai vuodeksi. Jokainen menisi tekemään työtä, ja maksaisi itse kulunsa. Kukaan ei pääsisi katselemaan maailmaa ilmaiseksi.

Bob kääntyi katsomaan minua ja sanoi hiljaa: ”Tehdään niin!”

(Loren Cunningham : Oletko se todella Sinä, Jumala)

 

YWAM Finland Ry (Youth With A Mission, YWAM) on osa kansainvälistä yhteiskristillistä lähetys- ja koulutusjärjestöä.

Missionuorten tunnuslause on ”Tunne Jumala, ja tee Hänet tunnetuksi”. YWAM on perustettu vuonna 1960. Liikkeen tarkoitus oli alunperin haastaa nuoria mukaan lyhytaikaiseen lähetystyöhön. Nykyään YWAM yhä keskittyy nuoriin, mutta toiminnassa on mukana ihmisiä kaikista ikäryhmistä, aina eläkeläisiin asti. YWAM:n toiminta jakaantuu kolmeen pääkategoriaan: evankeliointi, koulutus ja laupeudentyö. Tällä hetkellä Youth With A Mission toimii yli 1000 kohteessa, n. 180 maassa yli 20000 työntekijän voimin.

YWAM on yhdistelmä eri kansallisuuksia, Missionuorissa ihmiset palvelevat rinta rinnan väriin, rotuun ja sukupuoleen katsomatta. Tulemme monenlaisista kristillisistä taustoista ja puhumme satoja eri kieliä… YWAM lähettää lyhytaikaiseen lähetystyöhön vuosittain n. 25000 nuorta ja vanhempaa.

YWAM:in yliopistossa, University of the Nations (UofN, vapaasti suom. Kansojen yliopisto) voi opiskella useita eri alueita, kuten mediaa, teknologiaa, kielitieteitä, lääketiedettä ja monipuolista kristillistä palvelutyötä. Useimmat YWAM:in koulut pitävät sisällään luokkahuoneopetusta, ihmissuhdekeskeistä opetuslapseuttamista ja käytännön palvelua kansainvälisessä ympäristössä.

Missionuorten King’s Kids lapsi- ja varhaisnuorten työssä on mukana kymmeniätuhansia nuoria ympäri maailman!

> Lue lisää Youth With A Mission -järjestön historiasta ja toiminnasta Suomessa.