Perusarvot

University of the Nations (UofN) on perustettu raamatullisille periaatteille täyttämään sen tehtävää kansojen opetuslapseuttamisessa Jeesuksen käskyn mukaan, kouluttaen miehiä ja naisia hengellisesti, kulttuurillisesti, älyllisesti ja ammatillisesti, sekä inspiroiden heitä käyttämään Jumalan antamia kykyjä välittämään ja jakamaan evankeliumi kaikille kansoille.

Avaten maailman sekä luokkahuoneessa että palvelutehtävistä käsin, UofN osallistuu kristittyjen miesten ja naisten kouluttamiseen ja kehittämiseen, jotta he voisivat jakaa evankeliumia ja opettaa ihmisiä. Erityistä huomiota kiinnitetään kansoihin, kaupunkeihin ja ihmisryhmiin, jotka ovat olleet suljettuna kuulemaan evankeliumia. Yhdessä paketissa palveleminen, evankelioiminen, fyysisten tarpeiden hoitaminen ja oikeudenmukaisuuden turvaaminen tuodaan esille raamatullisesti ja käytännöllisesti.

Yliopisto pyrkii avartamaan evankelioimisen laajuutta kouluttamalla oppilaita palvelemaan kaikilla yhteiskuntatasoilla, kaikissa kansakunnissa, toteuttaen Jeesuksen sanat: ”Te olette maailman suola ja valo”. Opetamme oppilaat katselemaan maailmaa Raamatun mukaisesti, sen valossa ja sen antaman viisauden kautta, tuoden totuuden kaikille elämän alueille, valmistaen näin oppilaat menemään kaikkiin kansakuntiin, kukin palvelemaan omalla tavallaan.

UofN:n lähtökohta opetukselle on toisen Pietarin kirjeen 1:5-8, joka kehottaa kehittämään jumalallista laatua ja uskoa: moraalista erinomaisuutta, tietämystä, itsehillintää, pitkäjänteisyyttä, jumalallisuutta, veljellistä hyväntahtoisuutta, ja rakkautta. Tämän luvun kehotusta pyritään toteuttamaan oppitunneilla, työtehtävissä, henkilökohtaisissa ihmissuhteissa, ja päivittäisissä arkiaskareissa aina koulutuksen alkamisesta läpi jokaisen kurssin.

Samalla kun yliopisto pyrkii tehokkaaseen koulutukseen, se myös rakentaa ja ohjaa Jumalan tuntemiseen ja Hänen tahtonsa etsimiseen. Rukoileminen ja ylistäminen ovat olennainen osa jokaista kurssimuotoa. Sekä oppilaiden että henkilökunnan keskinäisissä ihmissuhteissa eletään Jumalan mielen mukaisella tavalla anteeksi antaen, avoimesti, katuvasti, kunnioittaen jokaisen henkilön kykyjä ja lahjoja yksilöinä, yhdessä, tiimissä, vieraanvaraisuudessa, palvelevassa johtajuudessa ja toinen toisensa rakastamisessa Jeesuksen käskyn mukaan.

Jokaisella kurssilla, jokaisessa yliopiston toimipaikassa, pyritään moninkertaistamaan työn teho ja palvelemalla lisäämään lähetystyömahdollisuuksia, työvoimaa ja resursseja. Kansainvälisen toiminnan ansiosta kurssit mahdollistavat monikulttuurisen koulutuksen ja erityiset suuntautumisvaihtoehdot, sekä mahdollistavat käytännön harjoittelun. Kenttäjakso vieraaseen kulttuuriympäristöön toteutetaan jokaisen yliopisto-oppilaan kohdalla.

By | 2018-02-22T13:19:29+00:00 toukokuu 31st, 2017|Kommentit pois päältä artikkelissa Perusarvot