60-luku

60-luku: YWAM:sta tulee totta

Joulukuussa 1960 Bob ja Lorraine auttoivat Lorenia keksimään nimen Youth With A Mission ja auttoivat myös muuttamaan Lorenin vanhempien kotona olevan makuuhuoneen YWAM:n ensimmäiseksi toimistoksi. Käyttäen vanhanaikaista kirjoituskonetta YWAM:n henkilökunta tulosti 180 ilmoitusta toiminnastaan ja lähetti ne pastoreille. Seurakunnat suhtautuivat nuoriin epäluuloisesti ja vaativat, että lähetysmatkoilla on kokeneita johtajia. YWAM päätyi lähettämään kaksi parikymppistä nuorta Liberiaan rakentamaan tietä viidakon läpi. Dallas Moore, joka myi autonsa rahoittaaksensa matkansa, ja Larry Hendricks menivät työskentelemään raskaisiin työolosuhteisiin, ja kertoivat työn ohessa Jeesuksesta.

Kesäkuussa 1963 Loren meni naimisiin Darlenen kanssa. Ennen tätä Loren kävi tutustumassa Bahamasaariin seuraavaa lähetysmatkaa silmällä pitäen. Näihin aikoihin Lorenilla oli jo 20 avustajaa koordinoimassa YWAM:n toimintaa maailmalla. Loren valmisteli ensimmäistä Kesäpalvelu (Summer of Service) -aktiota seuraavalle vuodelle. Mukaan ilmoittautui jo ensimmäisenä vuonna 146 nuorta, jotka palvelivat kahden kuukauden kesäloman ajan vuonna 1965.

Ryhmä jakautui 24 pienempään tiimiin, joista jokainen lähetettiin eri saarille. Kun tiimit kokoontuivat jälleen yhteen Nassaussa, he majoittuivat USA:n ilmavoimien lentokonesuojassa. Kaikkien 24 tiimin palautteen jakamisen jälkeen ryhmä iloitsi suuresti yli 6000 ihmisen osoitettua kiinnostusta uskoa kohtaan. Kaksi uutta seurakuntaa oli myös syntynyt. Lähetysmatkan lähestyessä loppuaan hurrikaani Cleo iski saariin. Tiimit levittäytyivät ympäri saarta ja auttoivat hurrikaanin uhreja.

”Tuona iltana kirkossa, myrskyn tehdessä tuhoja saarella, minä ymmärsin että monet meistä olivat vaarassa unohtaa ison osan evankeliumin julistamisesta. Jeesus kertoi, että meillä on kaksi tärkeää asiaa, joita meidän tulee tehdä. Toinen oli rakastaa Jumalaa koko sydämestämme, sielustamme, kaikella mielellämme ja voimallamme. Toinen käsky oli rakastaa lähimmäistämme niin kuin itseämme, siis huolehtia ihmisistä niillä voimilla mitä meillä on. Nämä olivat kaksi puolta samasta tehtävästä: rakastaa Jumalaa ja rakastaa lähimmäistä. Näiden kahden tulisi olla lähes erottamattomat – niin lähekkäin, että olisi vaikea kertoa niistä erikseen. Sydämeni jyskytti sateen ja tuulen tahtiin. Darlene, minä ja eräs nuori painoimme päämme rukoukseen niiden ihmisten puolesta, jotka olivat menettäneet sen vähän mitä heillä oli ollut, niiden jotka olivat ilman kotia, niiden jotka olivat menettäneet perheensä. ”Toivon, että voisimme tehdä jotain” sanoin, ”jos me voisimme mennä mukanamme ruokaa, vaatteita ja rakennustarvikkeita – me voisimme jopa auttaa talojen korjaamisessa, mutta niin suuren tavaramäärän ja ihmisjoukon kuljettamiseen me tarvitsisimme laivan”. Vielä puhuessani tuo ajatus alkoi muodostua mielessäni. Laiva, menossa paikkoihin joissa on todellinen tarve. Laiva täynnä nuoria menossa auttamaan käytännön ongelmissa ja kertomaan Jeesuksesta, joka on täydellinen ratkaisu ongelmiin.”

Myöhemmin samana vuonna YWAM-tiimejä lähetettiin Etelä-Intiaan, Samoasaarille, Havaijille, Mexicoon ja Keski-Amerikkaan. Vuoteen 1966 mennessä YWAM:lla oli 10 kokoaikaista työntekijää, mukaan lukien Loren ja Darlene, sekä satoja lyhytaikaisia vapaaehtoistyöntekijöitä. Tuona vuonna YWAM aloitti toiminnan myös Uudessa Seelannissa ja Tongalla. Syksyllä 1967 Loren alkoi työskentelemään ensimmäisen YWAM-koulun perustamisen parissa. Ensimmäinen Evankeliointikoulu (School of Evangelism) järjestettiin Lausannessa Sveitsissä.

By | 2018-02-22T13:19:23+00:00 toukokuu 31st, 2017|Kommentit pois päältä artikkelissa 60-luku